XXIII

Jornada de la Societat Catalana de Qualitat Assistencial

“De processos a resultats. Quant hem avançat en Qualitat assistencial”
8 de juny de 2023  Auditori Eduard Toldrà, Vilanova i la Geltrú

XXIII

Jornada de la Societat Catalana de Qualitat Assistencial

“De processos a resultats. Quant hem avançat en Qualitat assistencial”
8 de juny de 2023  Auditori Eduard Toldrà, Vilanova i la Geltrú

Comunicacions seleccionades per a presentació oral

Base de dades de comunicacions participants

Indica la Jornada de la qual vols cercar les comunicacions
Indica l'àrea temàtica que vols cercar
Selecciona una opció
Selecciona una opció
Icona JornadaData/Any de la JornadaTítolAutorInstitucióÀrea temàticaParaules ClauPoster
2024 - XXIV Jornada de la SCQA Impacte en la incidència de deliri de les restriccions en els acompanyants durant la pandèmia per COVID-19 Mercè Comas 1,2; Joan Soriano 3; Maria José Robles 4; Laia Domingo 1,2; Carlos López-Muley 1,2; Xavier Castells 1,2; Maria Sala 1,2 1 Servei d'Epidemiologia i Avaluació. Hospital del Mar Barcelona, 2 RICAPPS Red de Investigación en Cronicidad, Atención Primaria y Prevención y Promoción de la Salud, 3 Departament de Medicina i Ciències de la Vida, Universitat Pompeu Fabra, 4 Serv Orientació a resultats de valor deliri, COVID-19, persones grans https://scqa.cat/wp-content/uploads/2024/06/69-Comas-M-poster-SCQA2024.pdf
2024 - XXIV Jornada de la SCQA Aplicació de la metodologia Lean per la optimització del procés de programació al Gabinet d'Hemodinàmica Clàudia Aymerich 1; Imanol Otaegui 1; Cristina Carrasco 1; Ana Val 1; Oriol Valentín 1; Maria Gutiérrez-San Miguel 1 1 Hospital Universitari Vall d'Hebron Orientació a resultats de valor Lean, Hemodinàmica, optimització, valor https://scqa.cat/wp-content/uploads/2024/06/121.Aplicacio-de-la-metodologia-Lean-per-la-optimitzacio-del-proces-de-programacio-al-Gabinet-dHemodinamica-Claudia-Aymerich.pdf
2024 - XXIV Jornada de la SCQA Intervenció de millora de la prescripció de medicaments i productes sanitaris. Estudi abans-després Ylenia Garcia Navarro 1; Elisabeth Jufresa Blanch 2; Eva Hortas Pastor 2; Miriam Oms Arias 2 1 Direcció d'Atenció Primària Metropolitana Sud. ICS, 2 Unitat de Farmàcia d'AP Metropolitana Sud Orientació a resultats de valor Atenció Primària, Adequació de la prescripció, Estudi d'intervenció abans-després https://scqa.cat/wp-content/uploads/2024/06/25.Intervencio-millora-prescripcio-medicaments-i-productes-sanitaris.-Estudi-abans-despres.-JSCQA-Juny-2024.pdf
2024 - XXIV Jornada de la SCQA PRESA DE DECISIONS COMPARTIDES EN L'ENDOMETRIOSI Laia RAMOS-MASDEU 1; Francisco CARMONA 2; Gemma CASALS 2; Joan ESCARRABILL 2; Meritxell GRACIA 2; Sara IGLESIAS 3; M. Ángeles MARTÍNEZ-ZAMORA 2; Jordina MUNRÓS 4; Josep PERELLÓ 5; Oriol PORTA 6; Lara QUINTAS 2; Montse MOHARRA 1 1 Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya, 2 Hospital Clínic de Barcelona, 3 Hospital Germans Trias i Pujol, 4 Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) Muntanya - La Mina, 5 Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau, 6 Hospital Gestió Clinica Eines d'ajuda a la presa de decisions, experiència de pacient, experiència de professional, endometriosi https://scqa.cat/wp-content/uploads/2024/06/94-Elaboracio-del-manual-de-derivacions-de-recursos-dabordatge-a-la-cronicitat-complexa-i_o-avancada-VYC255220852-Victor-Fernandez-Bigorda.pdf
2024 - XXIV Jornada de la SCQA L'experiència dels professionals com a millora en la transició entre laboratori i els serveis clínics Angélica Pocino Campayo 1; Laura Garcia Gimeno 1; Carolina Gómez Gómez 1; Neus Ruiz-Xivillé 1; Gema Fernández Rivas 1; María Iglesias Escudero 1; Belén García Jiménez 1; Carles Gil Sainz 1; Noelia Martínez Ruiz 1 1 Hospital Germans Trias i Pujol Gestió Clinica transició assistencial, laboratori, grup focal, millora assistencial, qualitat https://scqa.cat/wp-content/uploads/2024/06/58.-Poster-SCQA-2024.-A.-Pocino.pdf

Elisabeth Gonzalez

Direcció de Qualitat Assistencial. Consorci Sanitari de Terrassa CST

Motivació:

Crec que puc aportar el meu coneixement i experiència en Qualitat Assistencial, i la meva motivació per sumar-me al treball que està realitzant la Junta de la SCQA.

Actualment després dels dos anys de treball com a vocal i secretària de la Junta de la SCQA, considero la possibilitat de poder aportar com a vicepresidenta amb la resta de la Junta i estar alineada en funcions i objectius.

La meva aportació dintre de la societat pretén estar orientada a la participació activa pel assoliment del Pla Estratègic i el desenvolupament del nou, així com per contribuir en ajudar a donar respostes a les necessitats en matèria de Qualitat Assistencial pels associats de la societat.

Diego Moya

MC MUTUAL Coordinació de Qualitat Assistencial

Motivació:

Sóc infermer especialitzat en gestió sanitària, i en la implementació de sistemes i models de qualitat assistencial.

La meva experiència en l’àmbit de la qualitat m’han fet desenvolupar habilitats pel lideratge participatiu, per la planificació estratègica, i per la posada en marxa i avaluació de projectes.

Entenc la gestió de la qualitat com un procés dinàmic de lideratge, assessorament i suport, que s’adapten segons les necessitats de l’organització.

El respecte per les persones i les institucions, i la constància en el treball són valors que reconec en el que faig.

Després de dos anys com a vocal de la Junta Directiva de la Societat Catalana de Qualitat Assistencial voldria optar al càrrec de Secretari de la Societat.

Victòria Sabaté

Referent seguretat del pacient Atenció Primària Metropolitana Nord. Institut Català de la Salut  (ICS). Direcció Atenció Primària Metropolitana Nord (DAP MN) Unitat territorial de Qualitat i Seguretat del pacient DAP MN

Motivació:

M’agradaria formar part de la Junta Directiva de la SCQA per poder aportar la meva experiència i donar a conèixer la qualitat i la seguretat del pacient que es treballa a l’Atenció Primària, tant a nivell intern com en coordinació amb altres àmbits assistencials.

Marta Peña

Directora de Qualitat, Anàlisi i Avaluació en Xarxa Sanitària i Social Santa Tecla. Tarragona.

Motivació:

Crec fermament que la meva passió per millorar la qualitat assistencial, juntament amb la meva experiència multidisciplinària, poden ser un actiu valuós per a la Societat Catalana de Qualitat Assistencial. Estic totalment compromesa a continuar treballant per promoure l'excel·lència en la prestació dels serveis sanitaris i socials a Catalunya.

Esther Badia

Responsable de Qualitat Atenció Primària DAP MetroNord. Institut Català de la Salut.

Motivació:

Estic interessada en formar part de la Junta directiva de la SCQA per unir-me a grans professionals orientats a millorar els Models d'atenció, aportant la meva experiència a l'Atenció Primària, un àmbit que està en procés de desenvolupament i amb una gran necessitat de ser visible davant de la societat. Hem d'apostar per millorar la gestió del coneixement a l’atenció primària i presentar pràctiques de valor a cadascuna de les jornades i congressos, ja siguin orientats a la millora de la pràctica assistencial, així com a la qualitat i a la seguretat del pacient.

Lídia López

Llicenciada en Medicina i Cirurgia. UB (1999) amb més de 20 anys d'experiència en Gestió Sanitària i Qualitat Assistencial en el sector Hospitalari, Assegurances de Salut i Mútua Laboral. Actualment soc Assessora Mèdica en una mútua laboral, participo activament en 3 projectes com a representant de la SECA i soc secretària de la Secció de Gestió de Processos i Adequació de la Pràctica Clínica de la SECA.

Vaig ser vocal de la Societat Espanyola de Qualitat Assistencial (SECA): 2005-2007.

Motivació

Estic interessada en presentar-me com a vocal de la Societat Catalana de Qualitat Assistencial ja que m’agrada estar al dia de les novetats i experiències en qualitat i gestió assistencial i crec que puc aportar el meu coneixement i experiència a la Societat.

Carme Varó

Departament de qualitat i seguretat del pacient. Referent de l'atenció intermèdia de Qualitat i Seguretat del pacient. Consorci Sanitari de Terrassa

Motivació:

En començar el meu camí professional com a infermera, els llocs de treball han sigut diferents. Des de fa uns anys la meva trajectòria ha estat relacionada amb l'atenció sociosanitària actualment l'atenció intermèdia.  Sempre m'ha motivat treballar en termes de Qualitat i per aquest motiu, actualment formo part de l’equip de Qualitat del Consorci Sanitari de Terrassa com a referent de l’atenció intermèdia.

A l'atenció intermèdia no sempre es promociona la Qualitat assistencial i penso que hi ha camí de millora en l'atenció sanitària als usuaris que atenem.

La meva aportació dintre de la Societat pretén donar visibilitat i potenciar a l'atenció intermèdia en termes de Qualitat.

Alejandra Sánchez

Responsable de l’àrea de Qualitat i seguretat del pacient del Consorci Sanitari de l’Anoia, desenvolupant la meva feina en els diferents línies d’atenció: Hospital d’aguts, Atenció Primària, Salut Mental i Atenció intermèdia.

Motivació

Contribuir amb el desenvolupament de projectes que aportin valor a la sanitat catalana, donar suport al treball que s'ha realitzat des de l'organització i col·laborar amb el desenvolupament de noves iniciatives que ajudin a millorar les organitzacions, des d'un punt de vista pràctic i àgil