Ressenya de la sessió: “Passejant per un projecte de recerca.”

El passat dijous 27 d’abril de 2023 , la Societat Catalana de Qualitat Assistencial (SCQA), va realitzar el webinar: “Passejant per un projecte de recerca” 

La sessió, va estar conduïda per Maria Luisa de la Puente, Vocal de la SCQA  en substitució de Maria Sala, vocal de la SCQA, que no va poder assistir per raons d’agenda, i va ser presentat per Laura Muñoz Ortiz. Llicenciada en Ciències i Tècniques Estadístiques per la UPC. Després de 22 anys treballant com a bioestadística en diferents empreses públiques sanitàries de Catalunya, ha creat l’assessoria bioestadística, Datexbio, amb la que actualment està donant suport a investigadors en el desenvolupament de projectes de recerca.

Laura Muñoz, ens va explicar com desenvolupar un projecte de recerca de forma molt didàctica. La importància de saber concretar la pregunta de recerca, fer una cerca bibliogràfica de forma eficient, conèixer els passos d’un protocol de recerca: objectius, escollir el tipus d’estudi, com buscar finançament, calcular la mostra, obtenir, recollir i analitzar les dades i com presentar els resultats.

Tambe va donar consells molt rellevants en relació a saber plantejar i redactar un article científic i com fer un pòster atractiu. La presentació va ser eminentment pràctica, fent esment de quins errors son els més freqüents de cometre i com es poden evitar.  Els oients vam acabar dient unànimement  “Posa un estadístic a la teva vida!” (presentació)

Si t’ha semblat interessant la sessió i per si encara no ho has fet, et volem animar a associar-te!!! A la SCQA volem seguir oferint informació rellevant com la d’avui i podràs compartir el treball i inquietuds amb altres persones interessades.