Ressenya de la sessió: “Innovació i tecnologia per reduir el risc clínic: la visió 360 º de Relyens”

 

El passat 12 de desembre es va celebrar una sessió conjunta de RELYENS I la Societat Catalana de Qualitat Assistencial (SCQA) a l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears (Barcelona) on va presentar la visió de Relyens sobre com la integració de la tecnologia és fonamental per a garantir l’excel·lència a la gestió sanitària.

La sessió que va estar moderada per Rosa M. Simón, presidenta de l’SCQA, es van presentar les propostes de Relyens per entendre i anticipar els riscos a què l’atenció sanitària està exposada tant a nivell mèdic com a nivell tecnològic, així com eines i solucions que ajuden a la pràctica clínica a ser proactius en la seguretat dels pacients.

Per part de RELYENS (veure presentació) van intervenir: Noemi Luis Navarro, amb la introducció corporativa i la gestió de les reclamacions de responsabilitat civil pel Departament de Sinistres, Coral Novo Diaz, presentant la Gestió 360 º del risc clínic, enfocament proactiu i reactiu, i Aroa Vivanco Martínez, amb la Visió general de solucions tecnològiques per a l’àrea quirúrgica i de cures intensives . Finalment Javier Cervera Irimia, cap de la unitat de mà i microcirurgia, Servei de cirurgia ortopèdica i traumatologia de l´Hospital universitari Fundación Jiménez Díaz. que va exposar el cas d’èxit Caresyntax en aquest centre sanitari, (veure presentació) i com aquesta eina ha esdevingut una solució essencial per millorar la seguretat del pacient en les intervencions quirúrgiques.