Ressenya de la sessió “Elements de qualitat per l’atenció al part”

La Societat Catalana de Qualitat Assistencial, amb el suport tècnic de l’Acadèmia, va realitzar el passat 10 de març una sessió de treball en format híbrid, presencial a l’Acadèmia i en línia a traves de la plataforma corporativa que va portar per títol: Elements de qualitat per l’atenció al part.

L’objectiu principal era posar en comú els elements que poden ajudar a millorar l’atenció que reben les dones i les seves famílies durant tot el procés d’embaràs, part i període postnatal, i especialment durant el moment intrapart..

La sessió va ser conduïda per el Dr. Ramón Escurietresponsable del Pla de Salut Sexual i Reproductiva del Servei Català de la Salut/Departament de Salut, i per la Dra. Blanca Prats, Cap de servei de salut maternoinfantil de l’Agencia de Salut Pública de Catalunya.

En primer lloc vam escoltar la ponència de la Dra Ana Pilar Betran Lazaga, metge a l’Organització Mundial de la Salut en el Departament de Salut Sexual i Reproductiva i Investigació, responsable de la cartera d’investigació de la OMS sobre cesàries que ens va parlar sobre les “Intervencions no clíniques per la reducció de cesàries” ( document 1)

Vam seguir amb l’experiència de la Dra Carmina Comas Gabriel, Cap de Servei d’Obstetrícia i Ginecologia de l’Hospital German Trias i Pujol, que ens vapresentar els elements per un canvi de model per l’atenció al part amb la mínima intervenció basat en les necessitats de les dones i les famílies ( document 2 )

Finalment la Sra.Txell Escalé Blesa, Llevadora al Servei d’atenció a la Salut Sexual i Reproductiva de Sabadell i a l’Hospital Parc Taulí de Sabadell. que ens va presentar la importància de l’acompanyament de les dones durant el procés de part i l’impacte sobre el període postpart. ( document 3 )