21 de Març de les 16:00h a 17:00h

El proper 21 de març de 2024 16:00h a 17:00h realitzarem una sessió a l’Acadèmia de Ciències Mèdiques en doble format: presencial i virtual. La simulació clínica: un aspecte clau de la seguretat clínica.

La simulació clínica s’ha convertit en una de les metodologies més eficaces per a l’entrenament de professionals de la salut però també per a l’organització i l’eficiència dels equips assistencials tan implicades en els resultats de processos i pacients. Part de la seva metodologia, s’ha estès a la discussió oberta e in situ dels incidents de la pràctica cortdiana de la que els equips poden obtenir una millora immediata de la seva activitat concreta.

 

Moderadora de la sessió

Amparo Gimenez Requena: Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat Central de Barcelona i especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública. Diplomada en “Disseny i estadística en Ciències de la Salut” i Diplomada en “Avaluació i gestió dels serveis sanitaris”, per la Universitat Autònoma de Barcelona. Coordinadora de Qualitat i Seguretat de l’Hospital Universitari de Bellvitge, des de l’any 1996.

Ponents

Carmen Gomar Sancho: Médico Especialista en Anestesiología y Reanimación. Instructora avanzada en simulación cínica por  IDS–Immersive Design Systems (Boston Children’s Hospital – Harvard Medical School) Hospital Virtual de Valdecilla. Catedrática Emérita de Anestesiología y Reanimación de la Universidad de Barcelona. Académica Numeraria de la Real Academia de Medicina de Cataluña y Emérita de la European Society of Anaesthesiology. Vocal de Seguridad del Paciente de la Sociedad Española de Simulación Clínica y Seguridad del Paciente (SESSEP). Actualmente Directora de la Cátedra de Simulación y Seguridad del Paciente de la Universidad de Vic-Universidad Central de Cataluña

Elisabeth Esteban Torné: Intensivista pediátrica, UCIP. Coordinadora de la Base SEM pediátrico. Jefa de estudios.Hospital Sant Joan de Déu Barcelona. Facilitador avanzado de simulación clínica acreditado por IDS–Immersive Design Systems (Boston Children’s Hospital – Harvard Medical School). Miembro del programa de faculty development Hospital Sant Joan de Déu – IDS en España. Profesora asociada de la Facultad de Medicina, Universidad de Barcelona.

Activitat Acreditada pel Consell Català de la Formació Continuada de les Professions Sanitàries – Comisión de Formación Continuada del Sistema Nacional de Salud” El número de registre 09/036538-MD, el nombre de crèdits 1,0*