Els dies 21, 22 i 23 de setembre va tenir lloc la segona edició de NUTRIERCA, un programa formatiu organitzat per l’Hospital Clínic, l’Hospital Universitari de La Princesa, la Fundació Alicia i CSL Vifor, amb la representació de la Federació Nacional ALCER i ADER , i avalats per la Societat Catalana de Qualitat Assistencial (SCQA).

NUTRIERCA ha reunit més de 50 professionals de diferents disciplines, amb l’objectiu de poder donar un enfocament integral a l’atenció de les persones amb malaltia renal. Durant els tres dies s’han realitzat sessions respecte a la importància de la dieta i com afavoreix l’evolució favorable, com abordar la fragilitat, la importància de la veu de les persones com a aspecte clau en la millora de la qualitat assistencial i com l’exercici. físic ajuda a la millora de la qualitat de vida dels pacients.

El programa formatiu NUTRIERCA ha combinat les sessions realitzades per diferents professionals i persones amb malaltia renal, així com amb la participació dels assistents. Addicionalment hi ha inclòs tallers d’hàbits saludables com ara la medicina culinària i l’exercici físic.

La Societat Catalana de Qualitat Assistencial ha participat en un dels blocs del programa formatiu amb la taula: PACIENT I QUALITAT ASSISTENCIAL, on Elisabet González Lao membre de la Junta SCQA, ha presentat la “Importància de l’Experiència del Pacient dins de la Qualitat Assistencial” i Sandra Rubio Paéz sòcia de l’SCQA ha continuat amb la presentació “Les persones. Un punt clau en la millora del procés assistencial”. Per finalitzar la taula, Daniel Gallego en representació d’ADER ha presentat “Aprenent a escoltar a través del pacient”. Tot seguit es va poder gaudir d’un debat molt participatiu entre els ponents de la taula, els moderadors Bárbara Romano i Angel Nogueira, i Marisol Fernández.