Barcelona 28 d’octubre de 2021. La Unitat de Suport de Cures Pal·liatives de l’Institut de Malalties Hematològiques i Oncològiques de l’Hospital Clínic de Barcelona rep l’acreditació d’atenció al pacient amb dolor oncològic (ACDON)

L’Hospital Clínic de Barcelona és el primer centre hospitalari de tercer nivell d’Espanya que ha rebut el certificat expedit per la Societat Espanyola de Qualitat Assistencial (SECA) d’acord amb el compliment dels criteris de qualitat per a la Norma d’Acreditació d’Atenció al Pacient amb Dolor Oncològic (ACDON).

El diploma va ser lliurat en representació de SECA per Hortensia Aguado (Presidenta de la Societat Catalana de Qualitat Assistencial), a Albert Tuca (Coordinador de la Unitat de Suport i Cures Pal·liatives) i a Carmen Barrera (infermera de la Unitat de Suport i Cures Pal·liatives). L’acte va comptar amb la presència de Josep Maria Campistol (Director General de l’Hospital Clínic) i de Ricardo Castrillo (Director General de Ferrer).

La norma ACDON és fruit del consens entre professionals de diferents disciplines (anestesiologia, oncologia, medicina familiar, infermeria, psicologia, representants de pacients i experts en mètodes de recerca qualitativa), amb la col·laboració de la farmacèutica Ferrer. Aquest projecte, coordinat per la Societat Espanyola de Qualitat Assistencial, ajuda les organitzacions a desenvolupar i implementar estàndards de qualitat amb una perspectiva de millora contínua de l’atenció al pacient amb dolor oncològic i el seu entorn.

Més informació sobre el projecte i la metodologia d’avaluació a: https://www.acdon.es/