La Societat Catalana de Qualitat Assistencial, amb el suport tècnic de l’Acadèmia, va realitzar el 9 de juny la XXII Jornada de la Societat Catalana de Qualitat Assistencial, amb el lema “Innovar afegint qualitat a l’assistència”. (programa)

La jornada anual vol ser un espai de reflexió i de propostes innovadores davant la nostra societat tot posant l’èmfasi en els resultats en salut, els beneficis dels pacients l la millora del sistema sanitari.

En l’edició d’enguany, hem volgut compartir l’organització de la jornada amb la Gerència Metropolitana Sud de l’ICS, sumant-nos a la celebració dels primers 50 anys de l’Hospital Universitari de Bellvitge.

L’acte inaugural de la jornada va comptar amb la presència del conseller de Salut, Josep M. Argimon, Montserrat Figuerola, Gerent de l’Àrea Metropolitana Sud de l’ICS i Hortènsia Aguado, Presidenta de la Societat Catalana de Qualitat Assistencial.

La conferència inaugural “Mirar la vida com des d’un escenari” realitzada per Oriol Broggi i Rull, actor i director teatral català, va estar presentat per Francesc Garcia Cuyas.

A continuació va tenir lloc la taula rodona: “Innovació: un repte i una oportunitat en la qualitat de l’assistència”. Moderada per M. Glòria Torras, Project Manager d’Innovació de la Gerència Territorial Metropolitana Sud I Tresorera de la SCQA.

Va seguir la taula de Comunicacions a premi conduïda per Cori Juanpere, Presidenta del Comitè Científic i Secretaria de la Junta SCQA.

L’Acte de cloenda i lliurament de premis va ser a càrrec de Ana Alvarez, Adjunta a Direcció de Processos, Avaluació I Gestió del coneixement de l’HUB i Cori Juanpere.

Amb gran exit de participació, 176 professionals, es van presentar 89 treballs dels que el comite cientific va acceptar 85, 6 comunicacions orals a premi i 79 posters. (consultar aqui).

El comitè científic va otorgar el 1er premi (dotat amb 1.000 €) el treball “Experiència amb kanban per a la transformació àgil d’un equip de prevenció d’infeccions”, defensat per Laura Gavalda Mestre, de l’Hospital Universitari de Bellvitge, patrocinat per Vifor Pharma. I el públic assistent mitjaçant televoting va assignar el 2n premi al treball “Anàlisi de l’experiència dels professionals sanitaris diagnosticats de càncer de pulmó”, defensat per Soledad Romea Lecumberri (Vall d’Hebron Institut d’Oncologia), dotat amb 500 € I patrocinat per Athenea Solutions.

Moltes felicitats a totes I tots, especialment als premiats i un reconeixement especial a les persones de la Gerencia Metropolitana Sud.

Podeu consultar el programa I la nota de premsa.

 

Galeria de fotografies

Elisabeth Gonzalez

Direcció de Qualitat Assistencial. Consorci Sanitari de Terrassa CST

Motivació:

Crec que puc aportar el meu coneixement i experiència en Qualitat Assistencial, i la meva motivació per sumar-me al treball que està realitzant la Junta de la SCQA.

Actualment després dels dos anys de treball com a vocal i secretària de la Junta de la SCQA, considero la possibilitat de poder aportar com a vicepresidenta amb la resta de la Junta i estar alineada en funcions i objectius.

La meva aportació dintre de la societat pretén estar orientada a la participació activa pel assoliment del Pla Estratègic i el desenvolupament del nou, així com per contribuir en ajudar a donar respostes a les necessitats en matèria de Qualitat Assistencial pels associats de la societat.

Diego Moya

MC MUTUAL Coordinació de Qualitat Assistencial

Motivació:

Sóc infermer especialitzat en gestió sanitària, i en la implementació de sistemes i models de qualitat assistencial.

La meva experiència en l’àmbit de la qualitat m’han fet desenvolupar habilitats pel lideratge participatiu, per la planificació estratègica, i per la posada en marxa i avaluació de projectes.

Entenc la gestió de la qualitat com un procés dinàmic de lideratge, assessorament i suport, que s’adapten segons les necessitats de l’organització.

El respecte per les persones i les institucions, i la constància en el treball són valors que reconec en el que faig.

Després de dos anys com a vocal de la Junta Directiva de la Societat Catalana de Qualitat Assistencial voldria optar al càrrec de Secretari de la Societat.

Victòria Sabaté

Referent seguretat del pacient Atenció Primària Metropolitana Nord. Institut Català de la Salut  (ICS). Direcció Atenció Primària Metropolitana Nord (DAP MN) Unitat territorial de Qualitat i Seguretat del pacient DAP MN

Motivació:

M’agradaria formar part de la Junta Directiva de la SCQA per poder aportar la meva experiència i donar a conèixer la qualitat i la seguretat del pacient que es treballa a l’Atenció Primària, tant a nivell intern com en coordinació amb altres àmbits assistencials.

Marta Peña

Directora de Qualitat, Anàlisi i Avaluació en Xarxa Sanitària i Social Santa Tecla. Tarragona.

Motivació:

Crec fermament que la meva passió per millorar la qualitat assistencial, juntament amb la meva experiència multidisciplinària, poden ser un actiu valuós per a la Societat Catalana de Qualitat Assistencial. Estic totalment compromesa a continuar treballant per promoure l'excel·lència en la prestació dels serveis sanitaris i socials a Catalunya.

Esther Badia

Responsable de Qualitat Atenció Primària DAP MetroNord. Institut Català de la Salut.

Motivació:

Estic interessada en formar part de la Junta directiva de la SCQA per unir-me a grans professionals orientats a millorar els Models d'atenció, aportant la meva experiència a l'Atenció Primària, un àmbit que està en procés de desenvolupament i amb una gran necessitat de ser visible davant de la societat. Hem d'apostar per millorar la gestió del coneixement a l’atenció primària i presentar pràctiques de valor a cadascuna de les jornades i congressos, ja siguin orientats a la millora de la pràctica assistencial, així com a la qualitat i a la seguretat del pacient.

Lídia López

Llicenciada en Medicina i Cirurgia. UB (1999) amb més de 20 anys d'experiència en Gestió Sanitària i Qualitat Assistencial en el sector Hospitalari, Assegurances de Salut i Mútua Laboral. Actualment soc Assessora Mèdica en una mútua laboral, participo activament en 3 projectes com a representant de la SECA i soc secretària de la Secció de Gestió de Processos i Adequació de la Pràctica Clínica de la SECA.

Vaig ser vocal de la Societat Espanyola de Qualitat Assistencial (SECA): 2005-2007.

Motivació

Estic interessada en presentar-me com a vocal de la Societat Catalana de Qualitat Assistencial ja que m’agrada estar al dia de les novetats i experiències en qualitat i gestió assistencial i crec que puc aportar el meu coneixement i experiència a la Societat.

Carme Varó

Departament de qualitat i seguretat del pacient. Referent de l'atenció intermèdia de Qualitat i Seguretat del pacient. Consorci Sanitari de Terrassa

Motivació:

En començar el meu camí professional com a infermera, els llocs de treball han sigut diferents. Des de fa uns anys la meva trajectòria ha estat relacionada amb l'atenció sociosanitària actualment l'atenció intermèdia.  Sempre m'ha motivat treballar en termes de Qualitat i per aquest motiu, actualment formo part de l’equip de Qualitat del Consorci Sanitari de Terrassa com a referent de l’atenció intermèdia.

A l'atenció intermèdia no sempre es promociona la Qualitat assistencial i penso que hi ha camí de millora en l'atenció sanitària als usuaris que atenem.

La meva aportació dintre de la Societat pretén donar visibilitat i potenciar a l'atenció intermèdia en termes de Qualitat.

Alejandra Sánchez

Responsable de l’àrea de Qualitat i seguretat del pacient del Consorci Sanitari de l’Anoia, desenvolupant la meva feina en els diferents línies d’atenció: Hospital d’aguts, Atenció Primària, Salut Mental i Atenció intermèdia.

Motivació

Contribuir amb el desenvolupament de projectes que aportin valor a la sanitat catalana, donar suport al treball que s'ha realitzat des de l'organització i col·laborar amb el desenvolupament de noves iniciatives que ajudin a millorar les organitzacions, des d'un punt de vista pràctic i àgil