La Promoció de la Salut i la Qualitat Assistencial com a activitats transversals i complementaries

29 de setembre de 2022 de 18:00 a 19:30h

Activitat on-line exclusiva pels socis i sòcies de la SCQA i SECA
Registreu-vos al següent formulari. NOMÉS SOCIS DE LA SCQA I SECA

 

La Societat Catalana de Qualitat Assistencial (SCQA) organitza la primera sessió online del curs 2022-2023, dirigida a tots els seus socis/es i també als socis/es de la Sociedad Española de Calidad Asistencial (SECA). Aquesta primera sessió tractarà de la Promoció de la Salut i la Qualitat Assistencial com a activitats transversals i complementaries i es realitzarà el proper dijous dia 29 de setembre a les sis de la tarda.

L’objectiu es compartir amb tots els socis/es la importància de les activitats de Promoció de la Salut i la seva inter-relació amb les de la millora de la Qualitat Assistencial en les organitzacions sanitàries.

Com a objectius més específics hi ha:

  Explicar les polítiques i accions desenvolupades per la Xarxa d’Hospitals i Centres Promotors de la Salut de Catalunya, alineades amb la Xarxa Internacional “Health Promoting Hospitals and health services” i amb la Secretaria de Salut Pública del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.
  Presentar experiències pràctiques i les eines utilitzades pel desenvolupament de les accions d’implementació i desenvolupament de la Promoció de la Salut en el marc de la millora de la Qualitat de l’atenció que es dona als pacients.
  Presentar l’experiència de la millora de la comunicació entre professionals i pacients, utilitzant la metodologia d’alfabetització en salut.
  Presentar l’experiència de la millora de l’accessibilitat dels pacients i acompanyants en els centres sanitaris, utilitzant metodologies d’alfabetització en salut
  Presentar l’experiència de la incorporació dels estàndards internacionals de la Promoció de la Salut en els estàndards de Qualitat del Departament de Salut per a l’Acreditació dels Hospitals d’Aguts.

Actuarà com a moderador, el Dr. Manel Santiñà, ex president de la SCQA, Past President de la SECA y Tressorer de la Xarxa HPH-CAT.

I com a ponents tindrem a:

 

  La Dra. Cristina Iniesta, Adjunta a Gerència del Parc Salut Mar de Barcelona i Presidenta de la HPH-CAT.
  La Sra. Gisel Fontanet, Cap de desenvolupament de persones de la Fundació Sanitaria Hospital de Mollet
  La Dra. Rosa Suñer, Professora facultatd’infermeria de la Universitat de Girona
  La Dra. Dolors Juvinyà, Catedràtica de la facultat de infermeria de la Universitat de Girona y Directora de la Càtedra de Promoció de la Salut de la Universitat de Girona.

Pel fet d’estar oberta esta sessió a tots els companys/es que treballen en Qualitat Assistencial a Espanya, la llengua vehicular de la mateixa serà el castellà.