18 d’Abril de les 16:00h a 17:30h

El proper 18 d’abril de 2024, de 16:00h a 17:30h realitzarem una sessió a l’Acadèmia de Ciències Mèdiques en doble format: presencial i virtual. Implementant Decisions compartides en la practica clínica: eines i reptes.

En aquest webinar parlarem de la importància de les decisions compartides en salut. Explicarem els conceptes claus de les decisions compartides, les iniciatives disponibles a Catalunya com per exemple la iniciativa de l’Agència de Qualitat i Avaluacions Sanitàries de Catalunya (AQuAS). Així mateix, les eines disponibles i la seva metodologia d’elaboració per afavorir la presa de decisions compartides sobre les diferents opcions de prevenció, tractament i proves diagnòstiques. Finalment, i es mostrarà l’experiència i els reptes d’implementació d’una de les eines al territori català.

 

Moderadora de la sessió

Johanna Caro Mendivelso: metgessa especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública. Coordinadora de la iniciativa Essencial a l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) i vocal de la Junta Directiva de la SCQA.

Ponents

Montse Moharra: máster en bioética y actualment candidata a doctorada per la Universitat de Barcelona, en la recerca sobre mesures d’experiència reportada per pacients. És responsable de la iniciativa Decisions Compatides a l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS). Amb una àmplia experiencia en elaborar eines per a la presa de decisions compartides i implusar la implementació i avaluació a Catalunya.

Miriam De la Flor López: PhD, Ginecòloga. Directora Clínica del Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l’Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII-ASSIR Tarragona. Professora associada a la Universitat Rovira i Virgili. Investigadora col·laboradora de la iniciativa Decisions Compartides de l’AQuAS amb publicacions referides al tema. Col·laboradora amb PyDeSalud (servei de salut Canàries) amb l’elaboració de l’eina sobre càncer de mama i preservació de la fertilitat.

Activitat Acreditada pel Consell Català de la Formació Continuada de les Professions Sanitàries – Comisión de Formación Continuada del Sistema Nacional de Salud” El número de registre 09/036538-MD, el nombre de crèdits 1,0*