16 de Maig de les 16:00h a 17:00h

L’atenció sanitària dona resposta a les necessitats físiques i emocionals de totes les persones a les que atenen amb una visió complerta. Donem resposta de forma individualitzada considerant l’entorn, la persona i els professionals que atenem.

En aquest webinar presentem dos projectes que responen a les necessitats de les persones i que ens permet obrir la possibilitat als centres, per co-crear millores al nostre sistema sanitari. Presentarem un projecte del procés d’hemodiàlisis i oncología, des de una perspectiva integrada i integral.

El farem amb un format participatiu i amb la presentación de projectes.

Us esperem per poder compartir experiències.

Moderadora de la sessió

Elisabet González Lao: Doctora y màster en Bioquímica, Biologia Molecular y Biomedicina, y Llicenciada en Biologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Formació en Gestió i Qualitat Assistencial. Auditora de diferents sistemes d’avaluació de sistemes sanitaris. Directora de Qualitat i Seguretat del Pacient del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) i Secretària de la Comissió d’Humanització de l’Assistencia del CST. Secretària de la Junta Directiva de la Societat Catalana de Qualitat Assistencial.

Ponents

Marta Hurtado: “Programa Un Respir al Càncer, des de l’experiència del pacient fins a la humanització de les cures” La Marta Hurtado és infermera i actualment exerceix de Cap d’Atenció a la Ciutadania i Experiència del Pacient de l’Hospital del Mar. S’ha especialitzat en la gestió i avaluació de  l’experiència del pacient des de totes les seves vessants. Després d’anys com a infermera assistencial ha treballat al Departament de Salut dins la Secretaria d’Atenció Sanitària i Participació i al CatSalut. A l’Hospital lidera polítiques de participació amb l’objectiu d’identificar àrees d’oportunitat i propostes de millora, tant a nivell de planificació i gestió, com de millora de la qualitat i experiència en els processos assistencials.  Amb aquesta finalitat promou aliances amb entitats del territori i col·labora amb els centres docents vinculats a l’Hospital del Mar. Un dels darrers projectes és un treball conjunt amb la Universitat Pompeu Fabra i la participació ciutadana per identificar “Com ha de ser el metge del futur”.Forma part del Comitè d’ètica Assistencial i del Comitè de Qualitat Assistencial, entre d’altres. Actualment, està treballant per avançar en una cura i atenció més humanitzada i propera dins la Institució. Per reduir l’escletxa digital i apropar la teleassistència als pacients més vulnerables està desplegant un projecte d’alfabetització digital.

Sandra Rubio Paez: “Humanització en Hemodiàlisis. Una visió mes allà de lo físic.” La Sandra Rubio és infermera i actualment coordinadora de la Unitat de Diàlisi del CST Hospital de Terrassa.  Infermera de Nefrologia des del 2003, ha participat en múltiples estudis relacionats amb la Malaltia Renal Crònica. Ha realitzat projectes d’investigacions que han estat exposats a congressos nacionals com a internacionals. Membre organitzatiu del GEMAV (Grup Multidisciplinar de l’Access Vascular Espanyol), vocal de l’ACIN, membre del Grup de cures pal·liatiu renal de Catalunya. Membre del grup de recerca Humanització, amb el qual han sigut guardonades amb el primer premi FRIAT (premis Iñigo de Toledo), per la seva línia d’investigació d’humanització en els pacients en Diàlisi.

Activitat Acreditada pel Consell Català de la Formació Continuada de les Professions Sanitàries – Comisión de Formación Continuada del Sistema Nacional de Salud” El número de registre 09/036538-MD, el nombre de crèdits 1,0*