Ressenya de la sessió: “La desinformació en salut a les xarxes socials i responsabilitat professional. Anàlisi de casos a Twitter”

El passat 9 de febrer a les 16h varem realitzar una sessió a l’Acadèmia de Ciències Mèdiques en doble format, presencial i virtual, per a parlar de “La desinformació en salut a les xarxes socials i responsabilitat professional. Anàlisi de casos a Twitter

La desinformació en salut a les xarxes socials es un tema molt rellevant , atès els coneguts casos de notícies que s’han donat a les xarxes socials, com per exemple les vacunes o el tema de les intubacions a les UCI’s i el que això ha generat i està generant en la opinió pública, quan a confusió, desconfiança i creences.

La sessió va estar moderada per Manel Santiñà, exPresident de la SCQA i com a ponents varen participar, Genís Carrasco, qui va donar el punt de vista dels professionals de la salut; i Joan Carles Meneses, qui va donar el punt de vista dels professionals del peridodisme.

Durant la sessió es va exposar el que comportava la continua emissió de notícies en que mancava la contrastació del que es deia, a vegades de manera intencionada i es van explicar diferents exemples d’informacions aparegudes a les xarxes socials, principalment a twitter que es la principal font d’aquest tipus de notícies. A l’arxiu adjunt a aquest enllaç podeu veure el que es va explicar.

A la sessió va quedar palès que els professionals no podem ser indiferents a aquestes notícies i calia actuar per evitar el seu nefast impacte en la societat, atès la desinformació que comporten, els dubtes que ocasionen, la desconfiança que generen i el risc que poden causar en la salut de les persones