El passat dia 14 de juny vam poder gaudir de les Jornades Catalanes de Qualitat Assistencial realitzades a l’Aula Magna de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona, un conjunt arquitectònic d’estil eclèctic classicista, inaugurada l’any 1906 ,que a més d’un, ens ha meravellat.

Un lloc escollit amb detall quan el lema d’aquest any era “Donant valor a les persones: Organitzacions de qualitat”.

Certament el programa científic era exquisidament escollit amb ponents d’alt nivell, així com comunicacions que demostraven novament l’interès que temes amb factor humà desperten en socis i no socis de la SCQA. A tots vosaltres el nostre reconeixement, perquè només amb el vostre interès i il·lusió en presentar comunicacions es poden fer possibles jornades com aquestes.

Escoltavem una ponència del Dr Joan March, del lideratge amb cor dins de les organitzacions, ens recordava l’activació del PGP, P de per favor, G de gràcies i P de perdó, activació que haurien de tenir totes les organitzacions quan parlem de lideratge i de posar en valor a les persones.

Ens reforçava de com les organitzacions han de generar confiança, gestionar confiança.

I ens reflexionava el nostre benvolgut Dr. Manel del Castillo que el compromís és l’eina de gestió més potent que pot tenir una organització, però el compromís tal com tots ja sabem te l’has de merèixer.

Han estat sen’s dubte unes molt bones jornades, de les quals sabrem transmetre amb més o menys habilitat de com millorar el lideratge dels comandaments i de crear climes laborals que ajudin sempre a millors resultats. Deixem enrere el líder tòxic, el lideratge de “cartón piedra”. Treballem per organitzacions que treballin amb líders consonants que transmetin entusiasme, compromís i motivació.

I tal com va dir Carlos Boyero: “La técnica sin alma sirve de poco”…

Ens veiem l’any vinent a Lleida!!!

Esperem que gaudiu amb la galeria fotogràfica que recull les vostres comunicacions

Junta Directiva Societat Catalana de Qualitat assistencial