La Societat Catalana de Qualitat Assistencial, amb el suport tècnic de l’Acadèmia, va realitzar el 9 de juny la XXII Jornada de la Societat Catalana de Qualitat Assistencial, amb el lema “Innovar afegint qualitat a l’assistència”. (programa)

La jornada anual vol ser un espai de reflexió i de propostes innovadores davant la nostra societat tot posant l’èmfasi en els resultats en salut, els beneficis dels pacients l la millora del sistema sanitari.

En l’edició d’enguany, hem volgut compartir l’organització de la jornada amb la Gerència Metropolitana Sud de l’ICS, sumant-nos a la celebració dels primers 50 anys de l’Hospital Universitari de Bellvitge.

L’acte inaugural de la jornada va comptar amb la presència del conseller de Salut, Josep M. Argimon, Montserrat Figuerola, Gerent de l’Àrea Metropolitana Sud de l’ICS i Hortènsia Aguado, Presidenta de la Societat Catalana de Qualitat Assistencial.

La conferència inaugural “Mirar la vida com des d’un escenari” realitzada per Oriol Broggi i Rull, actor i director teatral català, va estar presentat per Francesc Garcia Cuyas.

A continuació va tenir lloc la taula rodona: “Innovació: un repte i una oportunitat en la qualitat de l’assistència”. Moderada per M. Glòria Torras, Project Manager d’Innovació de la Gerència Territorial Metropolitana Sud I Tresorera de la SCQA.

Va seguir la taula de Comunicacions a premi conduïda per Cori Juanpere, Presidenta del Comitè Científic i Secretaria de la Junta SCQA.

L’Acte de cloenda i lliurament de premis va ser a càrrec de Ana Alvarez, Adjunta a Direcció de Processos, Avaluació I Gestió del coneixement de l’HUB i Cori Juanpere.

Amb gran exit de participació, 176 professionals, es van presentar 89 treballs dels que el comite cientific va acceptar 85, 6 comunicacions orals a premi i 79 posters. (consultar aqui).

El comitè científic va otorgar el 1er premi (dotat amb 1.000 €) el treball “Experiència amb kanban per a la transformació àgil d’un equip de prevenció d’infeccions”, defensat per Laura Gavalda Mestre, de l’Hospital Universitari de Bellvitge, patrocinat per Vifor Pharma. I el públic assistent mitjaçant televoting va assignar el 2n premi al treball “Anàlisi de l’experiència dels professionals sanitaris diagnosticats de càncer de pulmó”, defensat per Soledad Romea Lecumberri (Vall d’Hebron Institut d’Oncologia), dotat amb 500 € I patrocinat per Athenea Solutions.

Moltes felicitats a totes I tots, especialment als premiats i un reconeixement especial a les persones de la Gerencia Metropolitana Sud.

Podeu consultar el programa I la nota de premsa.

 

Galeria de fotografies