Aquest any, serà el primer cop que la Marató es dedica a la Salut Sexual i Reproductiva. Aquest àmbit de la salut engloba un conjunt d patologies i problemes de salut que afecten a molta població en tots els aspectes de la vida i al llarg de tota la vida. Amb una prevalença de 3 milions de persones i una incidència d’aproximadament 200.000 casos nous cada any, representa el 12,2% de la despesa sanitària.
 
Les malalties relacionades amb la sexualitat i la reproducció son molt poc conegudes i afecten especialment a la població jove i a les dones. Aquesta edició de la Marató inclourà patologies i complicacions que afecten a l’embaràs i el part, malalties cròniques com l’endometriosi, infeccions de transmissió sexual, problemes i disfuncions de l’aparell reproductor en dones i en homes , esterilitat, infertilitat i càncers relacionats.
 
La Societat Catalana de Qualitat Assistencial és una de les societats científiques que ha promogut que aquest any s’hagi considerat incloure aquest conjunt de malalties sota l’àmbit de la salut sexual i reproductiva i en dona recolzament.