Més de 500 professionals sanitaris van assistir al Congrés de la SECA, aquest any celebrat a Gijón del 14 al 16, per debatre les diferents iniciatives en les que s’està treballant al Sector, sobre la qualitat de l’assistència en totes les seves vessants: compartint experiències, eines de treball i metodologia, donant oportunitat de contactar amb experts.

cámaraEl Comitè Organitzador va dissenyar un programa orientat a facilitar justament aquest network tan enriquidor, incorporant diferents iniciatives com ara l’Speaker corner o el Laboratori de projectes, entre altres.

La conferència inaugural va córrer a càrrec del Sr. Amador Menéndez Velázquez, parlant de la Transferència del coneixement. El temari ha estat ampli, destacant la taula moderada pel Sr. Manel Santiña sobre com reduir la utilització d’intervencions innecessàries, o bé la presentació de l’informe Delhpi, iniciativa duta a terme pel grup de coordinadors de Qualitat (SECA) i coordinada pel Sr. Àngel Vidal (president de la SCQA) i Sr. Ángel Hernández (President de la ACCA). Ambdues intervencions has estat àmpliament recollides a la premsa (Diario Médico, Gaceta Sanitaria, etc.).

santiñaTambé tocava renovar càrrecs a la junta de la SECA. I si, ens plau anunciar-vos que el Sr. Manel Santiña, ha sortir escollit per àmplia majoria com a nou president de la SECA. El projecte que ha anunciat, sota el seu lideratge, parla de continuïtat de les línies de treball consolidades però també de renovació i obertura a noves iniciatives, fruit del treball col·laboratiu i de les aportacions de tota la xarxa que conformem les institucions que treballem sota el paraigües de la Qualitat Assistencial, i que té previst promoure, tot elaborant un nou Pla Estratègic.

Per descomptat també hi va haver temps per gaudir de l’entorn, fer turisme per Gijón i degustar la gastronomia local, tot una experiència.

I per acabar, us convidem a reservar-vos l’agenda per l’any vinent, al XXXIV Congrés de la SECA, que sota el lema ‘Fer gestió clínica’, es durà a terme a Còrdova.

gijon