La Qualitat, valor fonamental en l’atenció i la satisfacció dels pacients

Jornada_Qualitat_22La XVI Jornada de la Societat Catalana de Qualitat  es va celebrar el passat dijous 19 de juny, al Parc Sanitari Sant Joan de Déu. Durant el matí va tenir lloc la inauguració,  a càrrec del Hble. Sr. Boi Ruiz, Conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya; el Germà Santigo Ruiz. Superior de la Comunitat de Sant Boi de l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu; i el Sr. Àngel Vidal, President de la Societat Catalana de Qualitat Assistencial.

Tots tres varen coincidir en la importància de la qualitat vers l’atenció i la satisfacció dels pacients, fets pels quals, varen animar als 160 assistents a continuar treballant per millorar en qualitat. “Queda molt de camí per recórrer: el valor no s’ha de pressuposar, el valor el tenim i l’hem de mantindre”, va afirmar el Sr. Boi Ruiz.

Jornada_Qualitat_08Sota el títol “Dades i Qualitat, un model d’eficiència i millora assistencial“, la jornada va permetre apendre i compartir metodologia d’utilització de les dades clíniques i sanitàries per a les millores en qualitat dels centres i seguretat del pacient, i com disseminar l’aprenentatge dins i fora de les institucions.

 

La informació clínica i sanitària ha de constituir un estímul per a l’avaluació dels processos, la presa de decisions, la valoració de resultats i tendències, el desenvolupament de models predictius, la valoració dels pacients, l’anàlisi de la variabilitat i el suport als canvis i a les activitats de millora.

Les jornades volen animar el diàleg i compartir experiències entre els participants mitjançant conferències, debats i comunicacions.

Per a més información podeu seguir aquest enllaç