Aportant Coneixement a la Qualitat i a la Seguretat dels Pacients’, aquest ha estat el repte de la XVII jornada de la Societat Catalana de Qualitat Assistencial, que ens va aplegar aquest dijous, 18 de juny de 2015, a la Fundació Puigvert.

A la jornada ens vam reunir més de 100 professionals. Al llarg del dia es va anar desgranant el programa previst, destacant la conferència inaugural a càrrec de Josep Sánchez de Toledo (Director del Servei d’Oncologia i Hematologia Pediàtrica de l’hospital Vall d’Hebron). La seva presència, sens dubte punt culminant de la sessió; dues taules rodones, farcides de projectes innovadors i experiències valuoses des d’aquesta perspectiva d’aportar coneixement, intercalant-se amb les defenses dels treballs seleccionats (en format comunicació oral i pòsters).

L’acte de cloenda va tenir lloc puntualment cap a les 18h de la tarda, després d’un dia dens i profitós.

A la taula de cloenda, el Dr. Josep Davins (Subdirector General de Serveis Sanitaris del Departament de Salut de Catalunya) va mostrar la seva satisfacció pel fet de constatar una vegada més, que la Qualitat Assistencial està ja consolidada com a dimensió clau en els nostres centres sanitaris i, en aquest sentit va anticipar-nos una excel·lent notícia: En el proper Pla de Salut 2016-2020, una de les línies estratègiques serà justament la Qualitat i Seguretat dels Pacients. Per altra banda, el nostre President, Àngel Vidal, va anunciar la seu que acolliria la jornada l’any vinent, serà a l’Hospital de Viladecans. Va aprofitar també per agrair la feina a tots els que havien contribuït en la organització de l’acta,  animant als assistents a adherir-se a la Societat Catalana de Qualitat Assistencial i participar-hi activament, en una jornada que per ell seria ja la última que presidia. La Dra. Elena Isabal va cloure l’acta.