Transferint coneixement per afegir valor a la pràctica clínica.

25 d’octubre de 16:00 a 17:30

 –El periode d’inscripció ha finalitzat-

La Societat Catalana de Qualitat Assistencial organitza aquesta sessió híbrida: presencial a l’Acadèmia i virtual a través de la plataforma corporativa. En aquest webinar parlarem de la importància de la sobreutilizació i de les pràctiques clíniques de poc valor al món i a Catalunya. Explicarem definicions claus de conceptes com són el sobrediagnòstic, sobretractament i la prevenció quaternària. Així mateix, mostrarem els resultats d’indicadors de prevenció quaternària al nostre territori i les estratègies i recursos disponibles per reduir aquestes pràctiques als diferents nivells assistencials.

Durant la sessió, comptarem amb la participació de professionals des de diferents iniciatives com són: Choosing Wisely Canadà, Iniciativa Essencial, Sistema d’informació dels Serveis d’Atenció Primària (SISAP)-Institut Català de la Salut (ICS) i Iniciativa MAPAC.

La sessió serà conduïda per Johanna Caro Mendivelso, Metgessa especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública. Coordinadora de l’àrea d’atenció centrada en el valor a l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) i vocal de la Junta Directiva de la SCQA.

Ponents convidats

Wendy Levinson. Directora de ChoosingWisely Canada y Choosing Wisely International. Professora en la Facultat de Medicina de la Universitat de Toronto.

Helena Bentué Jiménez. Farmacèutica diplomada en salut pública, investigadora a la iniciativa Essencial a l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS).

Garazi Carrillo Aguirre. Llevadora i Màster en Salut Pública, investigadora a la iniciativa Essencial a l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS)

Mireia Fàbregas.Especialista en medicina familiar y comunitària, Sistemes d’Informació dels Serveis d’Atenció Primària (SISAP) del ICS (Institut Català de la Salut).

Maria Jesús Quintana. Metgessa especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública i Doctora en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona del Servei d’Epidemiologia Clínica i Salut Pública-Centre Cochrane Iberoamericà de l’Hospital Santa Creu i Sant Pau de Barcelona.