“PREMS I PROMS Experiència i resultats del pacient en salut”

INSCRIPCIONS TANCADES

 

Modalitat presencial    Modalitat virtual

 

16 de març a las 16:00h

Conèixer l’experiència de les persones en el sistema sanitari ens ofereix la possibilitat d’aplicar millores a les necessitats no clíniques que la persona pot necessitar, durant el procés de la seva atenció. Fomentar eines d’identificació d’aspectes crítics per part de les persones, permet establir accions de millora per oferir la millor qualitat assistencial. A dia d’avui disposem d’eines que ens permeten avaluar els resultats que esperen els pacients de l’atenció sanitària rebuda.

Es la vivència d’aquesta interacció i els resultats obtinguts al llarg de les serveis rebuts la que atorga valor des de la perspectiva del pacient a l’atenció sanitària. Els primers estudis sobre experiència de pacient han confirmat la relació d’aquesta mesura de valor amb variables de resultat clínic i amb altres indicadors.

Aquest webinar té l’objectiu d’oferir el coneixement als professionals per identificar necessitats no cobertes a l’atenció sanitària i també de conèixer eines per avaluar els resultats que volen les persones i com aplicar-ho a la gestió sanitària.

Està previst un espai pel debat i la participació dels assistents, amb l’objectiu de reflexionar sobre el tema.

Moderador de la sessió

 

La sessió serà moderada per Elisabet González Lao, Llicenciada en Biologia, PhD. Direcció de Qualitat i Seguretat del Pacient del Consorci Sanitari de Terrassa i Secretària de la Junta Directiva de la SCQA.

 

Ponents

Elisenda Serra Masip. Directora de l’Àrea de Ciutadania, Innovació i Usuari del Servei Català de la Salut. Ha ocupat càrrecs com Directora de Màrqueting del Banc de Sang i Teixits, Cap del Gabinet de Comunicació de l’ICS o Directora de Comunicació del Grupo Planeta. Com a consultora ha treballat en projectes estratègics per a empreses del sector sanitari, farmacèutic i del tercer sector. És vocal del Consell d’Administració del SEM, membre del Consell de govern del Consorci Sanitari de Terrassa, membre de la Junta General del Consorci Sanitari de Barcelona i patrona de la Fundació TIC Salut. És Llicenciada en Filologia Catalana per la UB, Diplomada en Direcció i Gestió de Màrqueting i Funció Directiva per ESADE, i Postgraduada en Màrqueting i Relacions Institucionals per la UAB.

Montserrat Ferrer. Doctora en Medicina,  Màster en Salut Pública i especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública. Es investigadora sènior al Grup de Recerca en Serveis Sanitaris de l’IMIM i coordinadora del Comitè Científic de BiblioPRO, la biblioteca virtual de qüestionaris PRO (Patient Reported Outcomes). La seva recerca es centra en el desenvolupament, avaluació i adaptació d’instruments de Qualitat de Vida Relacionada amb la Salut i altres resultats percebuts pels pacients