“La desinformació en salut a les xarxes socials i responsabilitat professional. Anàlisi de casos a Twitter”

INSCRIPCIONS OBERTES

 

Modalitat presencial    Modalitat virtual

 

9 de febrer a las 16:00h

El proper 9 de febrer a les 16h realitzarem una sessió a l’Acadèmia de Ciències Mèdiques en doble format: presencial i virtual, per a parlar de “La desinformació en salut a les xarxes socials i responsabilitat professional. Anàlisi de casos a Twitter

La desinformació en salut a les xarxes socials es un tema molt rellevant , atès els coneguts casos de notícies que s’han donat a les xarxes socials, com per exemple les vacunes o el tema de les intubacions a les UCI’s i el que això ha generat i està generant en la opinió pública, quan a confusió, desconfiança i creences.

Està previst un espai pel debat i la participació dels assistents, amb l’objectiu de reflexionar sobre el tema.

Moderador de la sessió

Manel Santiñà és Doctor en Medicina per la UAB i Master en Direcció d’Empreses per la UB. La seva activitat professional l’ha estat desenvolupat durant gairebé 40 anys en l’àmbit de la Gestió, la Qualitat Assistencial i la Promoció de la Salut. Expresident de la SCQA, actualment és Past President i membre de la Junta Directiva de la Sociedad Española de Calidad Asistencial, on coordina la línea de Projectes i Recerca; és editor del Journal Healthcare Quality Research; és Assesor-Avaluador EFQM pel Club de Excelencia en Gestión; Investigador en la Fundació Clínic per a la Recerca Biomèdica i Tresorer de la Xarxa d’Hospitals i Centres Promotors de la Salut de Catalunya.

Ponents

Genís Carrasco, nascut a Barcelona (1955) és Doctor en Medicina i Cirurgia i Premi Extraordinari de Doctorat per la UAB (1995). Especialista MIR en Medicina Intensiva (1987) ha publicat més de 120 articles a revistes biomèdiques internacionals i guardonat amb el Premi Europeu de Recerca (1992) de la ESICM. Ha publicat dues monografies sobre Medicina basada en l’Evidència (Gestión del conocimiento, medicina basada en la evidencia científica e internet), un llibre de divulgació (El paciente Inteligente) i un manual de Redacció Científica (Publica o Perece). Editor de Journal of Healthcare Quality Research des de 1999. Des de fa cinc anys col·labora amb el diari Catalunyapress com autor d’opinió en temes de salut. Recentment ha obtingut el Premi a l’Excel·lència Professional del COMB

Joan Carles Meneses. Llicenciat en Periodisme a la URL i máster en Periodisme Internacional. Durant la meva carrera professional he passat per diversos mitjans: Productor a El Matí de Catalunya Ràdio, Redactor a Informatius COPE, Redactor al Trencadís de 8TV, Redactor d’Internacional al Diari Ara. També vaig ser enviat especial del diari a Transnistria per fer un reportatge. Lavinia, cobertura de les eleccions municipals per a Ràdio Granollers. Productor a Radio Intereconomía. Redactor especialitzat en economía del sector sanitari a Planta Doce. Des de fa 3 anys estic de redactor a CatalunyaPress.