Actualitat en la Qualitat assistencial de les institucions sanitàries avui en dia: de què parlem?

10 de maig de 2022 de 16:00 a 18:00h

– El període dinscripció ha finalitzat –

La Societat Catalana de Qualitat Assistencial, amb el suport tècnic de l’Acadèmia, realitzarà el proper 10 de maig una sessió de treball en format híbrid, presencial a l’Acadèmia i en línia a traves de la plataforma corporativa, que portarà com a títol: Actualitat en la Qualitat assistencial de les institucions sanitàries avui en dia: de què parlem?

L’objectiu es donar a conèixer la implementació de les estratègies més efectives per millorar la qualitat de l’atenció sanitària en els nostres serveis i institucions. Fins ara ens hem focalitzat en aspectes relacionats amb la seguretat del pacient i els mecanismes de control i acreditació. Hem fet avenços importants en aquests àmbits però menys en altres dimensions de la qualitat.

¿Quines noves dimensions de la qualitat apareixen? ¿Quins instruments i metodologies s’han demostrat eficaces per avançar en la seva implementació?

Aquestes son les qüestions que seran abordades avui pels nostres ponents. I ho volem fer,en una sessió oberta i de debat, tot compartint el coneixement disponible i algunes de les experiències implantades a Catalunya.

La sessió serà conduïda per la Dra. Maria Rubio. Cap d’Unitat de Qualitat del Parc Sanitari Sant Joan de Deu. Doctora en Farmàcia. Co-lidera el grup de recerca PRISMA, del CIBER de Epidemiologia i Salut Pública. Professora associada de la Universitat Pompeu Fabra. Beneficiària d’un ajut ERC StartingGrant del Consell Europeu de Recerca.

Ponents convidats:

Dimitra Panteli. Coautora de l’informe “Improving healthcare quality in Europe Characteristics, effectiveness and implementation of different strategies”. European Observatory on Health Systems and Policies. WHO. Metge. Doctorada en salut pública. Membre de l´equip directiu de l´Observatori de la OMS. El seu treball es centra en la política sanitària i l’atenció sanitària basada en l’evidència a Europa, en particular pel que fa a la qualitat de l’atenció, la cobertura i l’accés.

Cari Almazan. Coordinadora de la Unitat d’Atenció Sanitària Basada en Valor i Participació de l’AQuAS. Coautor de l’informe “Atenciósanitàriacentrada en el valor. Reptes i oportunitats per contribuir al futur” AQuAS. Metge Especialista en Medicina Preventiva i Salud Publica. Mes de 20 anys d’experiència en avaluació en l’àmbit de la salut. Dirigeix la iniciativa ‘Essencial. Afegint valor a la pràctica clínica’, reconeguda l’any passat com a BBPP a l’Atenció Primària per la Comissió Europea. 

Eva Maria Suárez. Responsable Qualitat i Seguretat del pacient d’Atenció Primària. Gerència Territorial ICS Lleida. Diplomada en Infermeria.Màster en Gestió Clínica i Assistencial d’Atenció Primària. Mestratge en Especialització en Gestió i Metodologia de la Qualitat Assistencial

Gemma Muñoz. Coordinadora de Gestió Clínica. Àrea de Qualitat i Seguretat del pacient. Hospital Mutua de Terrassa. Doctora en Medicina. Especialista en Medicina Interna. (UAB). EMBA amb especialització en Direcció i Gestió de Projectes (UPC). Postgrau Lean Practioner (UPC).

Mercè Jabalera. Directora de Qualitat i Experiència del pacient. Hospital Sant Joan de Deu de Barcelona. Llicenciada en Biologia. Especialista en Biotecnologia, Qualitat Assistencial y Humanització. Amb experiència en l’increment del valor de l’atenció a traves d’un triple abordatge: el coneixement-efectivitat, els processos i l’experiència del pacient i la seva família.