“Passat, present i futur de la Seguretat del Pacient: X aniversari FIDISP”

 

INSCRIPCIONS TANCADES

 

16 de Novembre de les 16:00h a les 18:00h

La Seguretat del Pacient és una dimensió de la qualitat assistencial que es considera primordial en l’atenció sanitària. Des de la publicació de “To Err is Human” fa ja dos dècades, els sistemes sanitaris, les organitzacions i els professionals treballen conjuntament per implantar i millorar la cultura de seguretat així com el desenvolupament de pràctiques clíniques segures. Podem dir que en aquests moments la seguretat del pacient està integrada en tots els plans estratègics sanitaris, però… veritablement hem avançat en aquests anys? Quines són les principals directrius que actualment es volen desenvolupar en seguretat del pacient? I el futur, què ens pot deparar: nous riscos, noves eines, noves formes de gestió?

La FIDISP (Fundación por la Investigación, Docencia e Innovación en Seguridad del Paciente) celebra durant aquest 2023 el seu X aniversari des de la seva constitució. I amb aquesta sessió conjunta amb la Societat Catalana de Qualitat Assistencial (SCQA) titulada “Passat, present i futur de la Seguretat del Pacient” volem celebrar-ho plegats i debatre sobre la evolució de la seguretat del pacient en el nostre entorn, per donar respostes a les qüestions anteriorment plantejades.

Et convidem a que ens acompanyis i conèixer també la teva opinió T’esperem!!!

Taula Rodona

Moderador de la sessió

 

MANEL CHANOVAS BORRAS: Metge especialista en Medicina intensiva. Co-director del Programa SEMES en Seguretat del Pacient 2009-2013. President de la Societat Catalana de Medicina d’Urgències 2002-2009. Membre del Consell assessor de FIDISP.

 

Ponents

 

FERMIN ROQUETA EGEA: Metge especialista en Cirurgia General i Digestiva.  Màster en Direcció d’Institucions Sanitàries (UAB). Professor Postgrau en l’ Atenció a la persona en el procés quirúrgic-Escola de salut Tecnocampus (Universitat Pompeu Fabra. Coordinador del Màster d’emergències Extrahospitalàries de la Universitat Central de Catalunya. Membre del Consell assessor de FIDISP

 

 

 GLORIA OLIVA OLIVA: Metge especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública. Màster en Gestió i Avaluació de Serveis Sanitaris . Cap del Servei de Promoció de la Qualitat i la Bioètica. D. G. d’Ordenació i Regulació Sanitària. Departament de Salut.

 

 

 JULI CLIMENT QUEROL: Diplomat en Empresarials per la Universitat de Granada i Graduat en Administració i Direcció d’Empreses per la Universitat de València. Màster en Anàlisi de Mercats Financers per la UNED. Especialitzat en Intel·ligència Artificial a la Universitat Alcalá de Henares. Director de tecnologiess de la informació i comunicació en ASHO

 

 

JOAN ALTIMIRAS RUIZ: Farmacèutic Direcció de Serveis de Farmacia Hospitalaria. Fundador del Grupo RedFaster (Farmacèutics en Urgenciès). Gestor sanitari en Hospitals públics (Hospital Son Dureta, Hospital Seu d’Urgell) y privats (Hospital General de Catalunya, Hospital Sagrat Cor, Grup QuironSalud). Presidente de FIDISP (2013-2018)

 

Conferència Cloenda

 

SANTIAGO TOMAS VECINA: Doctor en Medicina. Especialista en Medicina Interna. Màster en Metodologia i gestió de la qualitat (UAB). Expert en Gestió de riscos (Ministeri Sanitat). Coordinador acadèmic Postgrau Seguretat del Pacient Escola Salut Tecnocampus- U.Pompeu Fabra (2013-2021). Auditor de la gestió de seguretat del pacient Norma UNE 179003. Cap de la Unitat de Qualitat i Seguretat del Paciente. Director-Gerent i Secretari del Patronat de FIDISP.

 

 

MARIA LUISA DE LA PUENTE: Doctora en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona. Especialista en Pediatria i en Medicina Preventiva i Salut Pública. Epidemiòloga de l’Estat.
La seva trajectòria professional ha estat lligada a la gestió i la qualitat com a Directora General de Planificació i Avaluació Sanitària, i com a Cap de la Unitat de Qualitat i Seguretat al Parc Sanitari Sant Joan de Déu, entre d’altres. Actualment desenvolupa tasques de docència i consultoria en Planificació i Avaluació sanitària i en Qualitat assistencial.