15 de Març de les 15:30h a 16:45h

El proper 15 de març de 2024 15:30h a 16:45h realitzarem una sessió a l’Acadèmia de Ciències Mèdiques en doble format: presencial i virtual. La transformació digital basada en valor.

La transformació digital és una aposta estratègica que abasta tots els sectors també el de la Salut amb el propòsit de millorar la qualitat, la sostenibilitat i la capacitat innovadora de les organitzacions. Què significa transformar digitalment les organitzacions, perquè ho fem, quin impacte esperat i de valor te pels professionals i en el cas del sistema sanitari pels pacients i famílies.

Aquest webinar, que estava inclòs en la programació de l’últim trimestre de 2023, té com objectiu, donar a conèixer l’opinió dels experts en relació a qüestions com:

    • Quins són els reptes que tenim per davant com a Societat, en adoptar una estratègia de transformació digital centrada en el valor?
    • Com afecta la transformació digital la relació entre els diferents agents de la Societat?
    • Quins són els reptes principals en l’adopció de competències digitals a la nostra Societat?
    • Com es poden abordar les bretxes en l’adopció de tecnologies digitals a diferents segments de la població per garantir l’equitat en l’accés a la informació i als serveis en general? I al cas de salut?

Moderadora de la sessió

Glòria Torras Boatella: Metgessa, especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública. Doctorada per la Universitat de Barcelona. Mestratge en Salut Pública (Institut de Salut Pública de Catalunya), Mestratge en Direcció d’Institucions Sanitàries (Fundació Robert). Post-grau en Lideratge de les Organitzacions de salut (IL3) i Post grau en Direcció i estratègia d’Innovació (ESADE). Experiència laboral en l’àmbit de la Gestió de la Qualitat Assistencial i l’Avaluació de Serveis Sanitaris, en els últims anys des de la perspectiva de la innovació. He treballat a l’ICO, ICS, CatSalut. Actualment Cap de la Unitat d’Innovació del Consorci Alt Penedès Garraf.

Ponents

Liliana Arroyo Moliner: Directora general de Societat Digital. Generalitat de Catalunya. Nascuda a Barcelona (Barcelonès) l’any 1985. És llicenciada en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona, doctora en Sociologia per la Universitat de Barcelona i especialista en Innovació Social Digital.

Ha estat responsable d’Innovació a l’àrea Digital Technology Societies de la Fundació i2cat i investigadora de l’Institut d’Innovació Social (ESADE). La seva trajectòria professional ha estat vinculada al món de la recerca, la docència i la divulgació. Ha participat com a membre de l’equip investigador en projectes de diferents àrees de la sociologia i, en el marc de la Carta de Drets i Responsabilitats Digitals de la Generalitat, ha liderat el capítol dedicat a  persones menors. Així mateix, ha format part de diferents consells assessors en entitats culturals i del tercer sector i té una dècada d’experiència com a consultora independent.

Ha col·laborat en mitjans de comunicació com l’Ara, El Periódico i El País i en programes de RAC1 i TV3, entre d’altres. També ha publicat l’assaig Tu no ets la teva selfie. 9 secrets digitals que tothom viu i ningú explica, i recentment el llibre Benvingut metavers?, sobre el valor de la presència en l’era digital.

Jordi Martínez Roldán: És llicenciat en medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i especialista en Medicina Familiar i Comunitària. Ha liderat diversos equips i projectes que implementen innovacions tecnològiques i de les TIC en el sistema sanitari. Va ser responsable de metodologia, qualitat i avaluació al Servei d’Atenció Primària Baix Llobregat Litoral de l’Institut Català de la Salut, director mèdic de l’Hospital Comarcal Alt Penedès i, posteriorment, Director Assistencial a l’Hospital General de Catalunya. També va ocupar el càrrec de Responsable de l’Àrea de gestió i Integració Assistencial de la Direcció Assistencial de l’ICS, Director d’Innovació de la Fundació Tic Salut Social de la Generalitat de Catalunya i Director d’Innovació i Transformació Digital del Hospital del Mar. És màster en Direcció d’Institucions Sanitàries per la UAB, Màster en Direcció d’Organitzacions Sanitàries per ESDAE i ha cursat el Programa de Direcció General per l’IESE. Actualment, ocupa el càrrec de Adjunt a la Direcció d’Estratègia Digital i Dades de l’Hospital de Sant Joan de Deu Barcelona. És el president de la Societat catalana de Salut Digital (Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears).

“Activitat Acreditada pel Consell Català de la Formació Continuada de les Professions Sanitàries – Comisión de Formación Continuada del Sistema Nacional de Salud” El número de registre 09/034683-MD, el nombre de crèdits 0,2